Ko je Bimed?

Mi smo jedna velika pčelarska porodica sa tradicijom u pčelarstvu od preko četrdeset godina. Na našem čelu su naš poglavica i guru pčelarstva, veliki vizionar i jedan od najvećih pčelara u regionu – Miko Despotović i njegova supruga Radinka, matica naše porodice i apiterapeut velikog kalibra. Za njima, u pčelarskim odijelima stupa i jedna mala vojska djece i unučića, vrijednih ruku i pčelarskih šešira koje uvijek možete vidjeti kako se vrzmaju među košnicama na našim pčelinjacima.

Naši pčelinjaci uvijek broje između 350 i 400 košnica, raspoređenih na dvije lokacije: pčelinjak Adica (u neposrednoj blizini rijeke Drine kod Slobomira) i pčelinjak Romanija (selo Krnije u blizini Sokoca)

Mi se uvijek trudimo da povežemo najbolja iskustva starih pčelara sa najsavremenijim dostignućima u polju pčelarstva i konstantno usavršavamo tehnologiju pčelarenja, što nam i omogućava uzgoj zdravih i snažnih pčelinjih društava i bitno doprinosi uspjehu i ekonomičnosti u ovoj oblasti.

Ukoliko ste i vi zaljubljenik u pčele, kod nas možete pronaći širok asortiman repro-materijala i opreme za pčelarstvo. Naše osnovne djelatnosti su proizvodnja i promet meda, voska, polena, propolisa, sa posebnim akcentom na proizvodnji matične mliječi i preparata na bazi pčelinjih proizvoda. Za vas možemo obezbijediti kompletna pčelinja društva, rojeve i visoko kvalitetne selekcionisane matice iz našeg uzgoja, a možemo se pohvaliti i proizvodnjom sigurno najkvalitetnijih pogača za pčele u našem regionu.

Naša misija je stalno usavršavanje proizvodnih procesa i ljudskih resursa, te proširenje našeg asortimana.